Weboldalunk a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. További információ Rendben!
Termékek Menü
0
(82) 436 022
Ön itt jár: > >

Faliújság

Vigyázz! Kész! Befőzés!

Lassan itt a befőzési szezon. Vagy nem is olyan lassan. Néhány évtizeddel ezelőtt a családok döntő többségében a befőzés éppúgy nem volt kérdés, mint a karácsony vagy a húsvét - jön a nyár, befőzünk. 

Anya csak egy van

Vámos Miklós sok éve írt egy könyvet, "Anya csak egy van" címmel. A regény üzenete az, hogy anya gyakran idegesítő, néha kiborító, időnként mintha egyenesen küldetésének érezné, hogy az agyunkra menjen.

Gondolkodás nélkül hoz minket kínos helyzetbe és olyan könnyedséggel táncol az idegeinken, mint senki más. De mindezek ellenére mégiscsak ő Anya, a legkülönlegesebb lény az életünkben.

A regény nagy erőssége, hogy nem beszél mellé. Nem próbálja Anyát idealizálni, annak mutatja, ami: embernek. Nem tökéletes, nem hibátlan, nem szent. Nem is szabad, hogy ezt várjuk tőle. Ugyan miért lenne Anya vastagabb páncéllal felvértezve az élet csapásaival szemben, mint bárki más? Csak azért, mert Anya?...

A Föld napja - de minek? Április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Már aki. Ilyenkor szokás sokkolóan eredeti jó tanácsokat adni (inkább menj gyalog vagy biciklivel), illetve olyan termékeket kínálgatni, amelyek valamilyen módon kapcsolhatók az esemény gondolatiságához. Hogy ez a kapcsolat mennyire természetes vagy erőltetett, az egy másik kérdés. Mindenesetre mi most egyikkel sem próbálkoznánk. Ehelyett arról írnánk pár sort, miért kell egyáltalán Föld napjának lennie és legfőképp: min érdemes elgondolkodni ennek kapcsán.
Mától elérhető új közösségi bejelentkezés: a GoodID Jelszó? Mostantól elfelejtheti! ​Teljes kontroll a személyes adatai felett!
A húsvét már lőtávolban van! Ugyan húsvétig van még három hét, de - ahogy ezt Einstein is felfedezte az atomi és molekuláris jelenségek kutatása közben - az ünnepek előtt gyorsabban telik az idő. Pontosabban: 
A töréstesztek abszolút vesztesei Szigorúan racionális szempontból nézve a kerámia motyóknak már nem nagyon van létjogosultságuk. Inkább nem, mint nagyon. Macerás őket előállítani, viszonylag nehezek és ami a legnagyobb hátrányuk:
Lehet-e csodálni egy műanyag virágcserepet?

A több cserép pedig több virágot jelent. És ez a lényeg. A több virág több szépséget jelent. 

Szerdán virággal várjuk a hölgyeket Hadd kezdjük egy vérlázító kérdéssel: vajon 2017-ben van még létjogosultsága a nőnapnak?
A (virág)föld napja Pénteken (március 3.) óriási vetőmag- és virágföld vásár a Marázplastnál! 
Irány a kert!

Gyakran eszünkbe jut, mennyire kifejező is a magyar nyelv. Amikor például azt mondjuk: lelkes - ez nem egyszerűen csak azt jelenti, hogy valaki pozitív vagy odaadó. A szó elmondja a lényeget is: az illető úgy csinálja, amit csinál, hogy benne van a szíve-lelke. Nemcsak a kényszer hajtja, nemcsak a józan ész szavára hallgat. Örül annak, amit csinál, mert annyira jónak gondolja.