Weboldalunk a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. További információ
Menü

Rattanizáljunk!

Rattanizáljunk! Mostanában nagyon megy a rattan. Annyira, hogy a jellemzően műanyagban utazó gyártók sem akarnak kimaradni a jóból. Dobják is piacra sorban a rattan hatású mindenféléket. Ezek megítélése erősen véleményes. Először is, vannak azok, akik...

Mostanában nagyon megy a rattan. Annyira, hogy a jellemzően műanyagban utazó gyártók sem akarnak kimaradni a jóból. Dobják is piacra sorban a rattan hatású mindenféléket. Ezek megítélése erősen véleményes. Először is, vannak azok, akik számára a műanyag a lakberendezésben eleve az ördög találmánya, náluk a kamurattan esélyt sem kaphat. Aztán vannak a megengedőbbek, de közöttük is nagy a szórás. Egy részüknek gyakorlatilag mindegy, csak rattan hatású legyen. A többiek viszont utaznának a minőségre, nem baj, ha műanyag, de legyen azért igényes.

Szerencsére van ilyen is, olyan is. Ami az eredeti rattant illeti, az kimondottan nem olcsó műfaj. Könnyű lenne azt gondolni, hogy az utánzat ellenben az, de az ügy nem ennyire egyszerű. Aki kevés pénzből vágyik a rattan-élményre, annak nagy hajlandóságot kell mutatnia a kompromisszumokra, mert szüksége lesz rá. Ami igazán szép és mutatós, az műanyagból sem olcsó. Nem feltétlenül lesz szükség személyi hitelre, de a Curvernek pl. vannak álomszép, rattan hatású virágtartói, kimondottan hangsúlyos árakkal. Ez sokakat elborzaszt, leginkább azért, mert a fejükben a “műanyag” és az “olcsó” valahogy szinonímái egymásnak.

Pedig ennek nem kéne így lennie. A minőségi műanyag éppúgy nem olcsó, mint a bármilyen minőségi anyag. A minőségi megmunkálásnak pedig ára van. És ha így nézzük, akkor mindjárt a helyükre kerülnek az árak. De ha valaki még így sem áldozna ennyit, szerencsére vannak olcsóbb, még mindig vállalható termékek is a piacon. Persze az, hogy kinek mi a vállalható, határozottan szubjektív. De pont ez a lényeg: hogy úgy rendezzük be az életünket, ahogy nekünk tetszik. És hagyjuk, hogy mások is ezt tegyék.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés