Marázplast - Háztartási cikk Szakáruház      webaruhaz@marazplast.hu      +36-20/520-2982

Vissza
 Farsangi fánk - az örök klasszikus, amit mindenki másképp csinál

Farsangi fánk - az örök klasszikus, amit mindenki másképp csinál

A farsangi időszak közeledtével nincs is jobb, mint egy tál frissen sült, porcukorral megszórt fánk. De vajon honnan ered ez a finomság, és hogyan készíthetjük el a tökéletes fánkot?

A fánk története egészen az ókorig nyúlik vissza. Az ókori rómaiak és görögök is készítettek már hasonló édességeket, de a mai értelemben vett fánk a középkorban alakult ki. A németalföldi "oliebollen" (olajos golyók) a 17. században érkeztek Amerikába, ahol hamar népszerűvé váltak.

A fánk sütése igazi művészet, és sokféle módszer létezik. Van, aki esküszik a hagyományos, zsírban sütésre, mások szerint az olajban sült fánk a tökéletes. A töltelék kérdése is megosztja az embereket: van, aki a klasszikus lekváros fánkot szereti, mások a krémes vagy csokoládés töltelékre esküsznek.

A tökéletes fánk titka a jó tésztában rejlik. A tésztának könnyűnek és levegősnek kell lennie, hogy a fánk szép magasra keljen és átsüljön. A sütésnél fontos a megfelelő hőmérséklet, hogy a fánk ne égjen meg, de ne is szívja meg magát olajjal.

A porcukor a fánk koronája. Nemcsak díszíti a fánkot, de az édes ízével is tökéletesen kiegészíti a tészta ízét.

Fánksütési tippek

  • A tészta legyen könnyű és levegős: Használj jó minőségű lisztet, és szitáld át, hogy a tészta könnyebb legyen.
  • A zsiradék legyen forró: A fánkot csak akkor tedd a forró olajba vagy zsírba, ha az már elég forró. Ellenőrizheted a hőmérsékletet egy darab kenyérrel: ha a kenyér rövid idő alatt megbarnul, akkor a zsiradék elég forró.
  • Ne tegyél túl sok fánkot egyszerre az edénybe: Ha túl sok fánkot teszel egyszerre az edénybe, a zsiradék hőmérséklete csökkenhet, és a fánkok nem sülnek meg rendesen.
  • Süsd a fánkokat aranybarnára: A fánkok akkor jók, ha mindkét oldaluk aranybarna.
  • Tálald a fánkokat porcukorral: A porcukor teszi teljessé a fánkok ízét.

Extra tippek

  • Kísérletezz a töltelékekkel: A klasszikus lekváros fánk mellett kipróbálhatsz más töltelékeket is, például vaníliakrémet, csokoládékrémet vagy gyümölcsös tölteléket.
  • Díszítsd a fánkokat: A porcukor mellett díszítheted a fánkokat csokoládéval, cukorkával vagy gyümölcsökkel.
  • Süsd a fánkokat barátokkal és családtagokkal: A fánksütés remek alkalom arra, hogy együtt tölts időt a szeretteiddel.

Habkinyomó zsák 6 véggel MX252407

1 599 Ft
Egységár: 1 599 Ft/db
Raktáron

Habkinyomó zsák eldobható 20db/cs 277405

489 Ft
Egységár: 24 Ft/db
Raktáron

Curver keverőtál szett 3db-os kék

2 090 Ft
Egységár: 2 090 Ft/szett
Raktáron

Habverő 25cm pomme MX121825-155

1 499 Ft
Egységár: 1 499 Ft/db
Raktáron

Fánksütő szett alu 4+1 12963

1 499 Ft
Egységár: 1 499 Ft/szett
Raktáron

Habverő cukrász 25cm 276571 (1)

649 Ft
Egységár: 649 Ft/db
Raktáron

Fánkszaggató Cz. (1)

439 Ft
Egységár: 439 Ft/db
Raktáron

xKeverőtál üveg 23cm 2,5 L 186636

4 190 Ft
Egységár: 4 190 Ft/db
Készlet: 5db alatt!

Rózsafánk sütő rm+fa Nr.15357

1 199 Ft
Egységár: 1 199 Ft/db
Raktáron

Habverő cukrász 25cm

649 Ft
Egységár: 649 Ft/db
Raktáron

Habkinyomó fej 6db-os MX252408

1 099 Ft
Egységár: 183 Ft/db
Raktáron

Habverő cukrász golyós 25cm 281953001

1 299 Ft
Egységár: 1 299 Ft/db
Raktáron

Curver keverőtál szett 3db-os fehér

2 090 Ft
Egységár: 2 090 Ft/db
Raktáron

Habverő 25cm aqua MX121825-153

1 499 Ft
Egységár: 1 499 Ft/db
Raktáron

Habkinyomó zsák eldobható 100db/cs

1 049 Ft
Egységár: 10,49 Ft/db
Raktáron

Lisztszita 19cm

329 Ft
Egységár: 329 Ft/db
Raktáron

Keverőtál rm. mély 26cm Nr.11263

999 Ft
Egységár: 999 Ft/db
Raktáron

Habverő cukrász 32cm

949 Ft
Egységár: 949 Ft/db
Raktáron

Pogácsa szaggató 3db-os Tefala

699 Ft
Egységár: 233 Ft/db
Raktáron

Habkinyomó zsák 6db-os szett MX252406

1 399 Ft
Egységár: 233 Ft/db
Raktáron

Pogácsa szaggató 5db-os Tefala

1 229 Ft
Egységár: 246 Ft/db
Raktáron
Belépés
vagy
Elfelejtett jelszó
Betöltés...
Kategóriák
Menüpontok