Mi a különbség a cérna és a paradicsom között?
Mi a különbség a cérna és a paradicsom között?
Egyetlen betű: a cérnát befűzni kell, a paradicsomot meg befőzni. Nagyot fordult a világ. Pár éve még arról írtunk, hogy a befőzést már rég nem a kényszer motiválja. Sokkal inkább a divat és az egészségesebb táplálkozásra való törekvés. Azóta viszont az árazógépek olyan fékevesztett ámokfutásba kezdtek, ami okán egyre többünknél válik rutinszerűvé a kérdés: hogyan lehetne spórolni az étkezés kiadásain? Lehetőleg úgy, hogy a minőségből ne kelljen nagyon engednünk.
A válasz ördöngősséget nyomokban sem tartalmaz: amit lehet, készítsünk el magunk. Akár ételt, akár alapanyagot. Vajat köpülni persze a többség nem fog. UHt-s tejből nem is nagyon menne. A befőzés ellenben pont az a műfaj, aminek bárki bátran nekiugorhat. Talán nem fogja minden pillanatát élvezni. De a végeredményre büszke lesz, az ziher.
Most pedig a paradicsom befőzés van porondon. A fundamentalisták összpontosítsanak a paradicsomlére, a progresszívek kísérletezhetnek a házi ketchuppal is. Egy jó receptúra az egész családnak segít rácsodálkozni arra, mennyire minősíthetetlen a bolti ketchupok többsége.
Ha kedvet és paradicsomot kaptál, minden mást nálunk beszerezhetsz. Gyere, szerelkezz fel, aztán fröcsögjön az a paradicsom! ????